По досъдебно производство на Районна прокуратура – Казанлък е осъден на пробация и глоба 35-годишен мъж за нарушаване на обществения ред, закани към полицаи и държане на марихуана

12 Август 2020 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Казанлък е осъден К.Ш., на 35 г., за това, че на 28.09.2019 г. в гр. Казанлък, е държал, без разрешително, високорисково наркотично вещество – малко количество марихуана, като деянието представлява маловажен случай, както и за това, че същия ден, в гр. Казанлък, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – размахвал нож,  отправял заплашителни думи и забил ножа в заден капак на автомобил, чужда собственост, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изразяваща се в пречене на старши полицай при РУ - гр.Казанлък да използва помощни средства (белезници), както и за това, че на 28.09.2019 г., в гр. Казанлък, се е заканил с убийство на двама старши полицаи в РУ - гр.Казанлък и това заканване би могло да възбуди основателен страх у тях за осъществяването му. 

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Казанлък, на К.Ш. е наложено наказание „Пробация“ с пробационни мерки         - „Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години два пъти седмично, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от две години, както и глоба в размер на 400 лева.

Определението на Районен съд – Казанлък е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.