Конопени растения, засадени в частен имот в с. Подгоре, са били иззети в хода на спецоперация, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин

12 Август 2020 г.

Вчера, 11.08.2020 г., под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се е провела специализирана операция на територията на селата Макреш и Подгоре в област Видин.

Участвалите в нея криминалисти са извършили претърсване в частен имот в с. Подгоре, ползван от 68-годишен мъж. В дворното място са били установени конопени насаждения – 73 растения, с височина от 80 см до 200 см. Зелената листна маса реагирала на канабис при извършения полеви наркотест, а общото тегло на иззетите свежи растения възлиза на около 15 килограма. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал.1 от Наказателния кодекс – незаконно отглеждане на растения от рода на конопа.

В хода на акцията през вчерашния ден, служителите на реда проверили 38 моторни превозни средства и 73 лица, 7 от които са от криминалния контингент. За установените нарушения са били съставени 6 акта, 4 фиша и 2 предупреждения по чл. 65 от Закона за МВР. Три лица са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата на територията на област Видин продължават.