След одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна наркоразпространител получи наказание лишаване от свобода за срок от 18 месеца

8 Юли 2020 г.

Състав на Варненския окръжен съд е одобрил днес, 08.07.2020г.,  постигнатото споразумение между Окръжната прокуратура и 30-годишния Атанас М. Подсъдимият се признал за виновен за опит да разпространи марихуана и метамфетамин  на обща стойност 126 лева при условията на опасен рецидив, както и за държане на високорисково наркотично вещество – канабис.

За опита да разпространи наркотични вещества Атанас М. приел да търпи ефективно наказание 18 месеца лишаване от свобода. За държането на наркотични вещества без надлежно разрешително му било наложено наказание 3 месеца лишаване от свобода ефективно. На основание член 23, ал. 1 от НК Атанас М. ще изтърпи най-тежкото от двете наказания, а именно 18 месеца лишаване от свобода. От наложеното наказание се приспада срокът на изтърпяване на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 18 октомври 2019 г. служители на криминалната полиция забелязали в района на археологическите разкопки в местност до варненския кв. „Аспарухово“ автомобил. На задната седалка пътувал Атанас М., известен на  полицейските служители като наркоразпространител.

При вида на полицаите подсъдимият изсипал през прозореца на автомобила суха тревиста маса. При огледа на колата под задната седалка, където седял, било открито и иззето бяло кристално вещество във формата на бучка.

Свидетел по делото заявил, че си купува от подсъдимия наркотици, като съобщил номера на мобилния телефон на Атанас, на който си поръчва дрога.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.