По искане на Окръжна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 42-годишен мъж за държане на наркотични вещества с цел разпространение

1 Юли 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г, на 42 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г, на 42 г.

М.Г. е привлечен като обвиняем за престъпление по  чл.354а, ал.1,предл. ІV и V от НК, за това, че на 26.06.2020 г., в гр.Кърджали, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин с нетно тегло 11,7 грама,, кокаин с нетно тегло 0,55 грама, метамфетамин с нетно тегло 0,3 грама, метамфетамин с нетно тегло 1,15 грама, амфетамин с нетно тегло 1 грам, и на същата дата разпространил високорисково наркотично вещество – кокаин, с нетно тегло 0,55 грама.

Извършени са претърсване и изземване, обиск и изземване, проведени са разпити на свидетели, предстои назначаването на съдебна физико-химична експертиза, която да установи вида на приобщените  веществени доказателства, които са тествани с  наркополеви  тестове, реагирали на кокаин, метамфетамин и амфетамин.

Определението на Окръжен съд – Кърджали подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.