Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Пловдив

1 Юли 2020 г.

Днес, 1 юли 2020 г.,  в Районна прокуратура – Пловдив се проведе церемония по встъпване в длъжност на трима младши прокурори – Илина Чобанова, Димитринка Русенова и Димитър Костов, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване. Новите магистрати положиха тържествената клетва и подписаха клетвения лист, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт, в присъствието на Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив и неговите заместници – Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.  Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в гр. София.  

Илина Чобанова е завършила „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“гр. Благоевград. Работила е като адвокат, а след това и като съдебен помощник в Наказателната колегия на Върховния касационен съд. Димитринка Русенова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. През студентските години е била съдебен заседател в Районен съд –Пловдив и сега започва своя трудов стаж като прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. Димитър Костов е завършил право в УНСС, гр. София. Работил е като юрисконсулт и разследващ полицай в гр. София.

Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, пожела успех на младшите магистрати и успешна кариера.

„Бъдете всеотдайни към професията. Спазвайте закона, защото той ви пази“, обърна се към новите колеги районният прокурор Чавдар Грошев. Тримата младши прокурори получиха пожелания за успешна реализация и от заместник районните прокурори Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.