Районна прокуратура – Габрово задържа за 72 часа мъж за хулиганство при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив

24 Юни 2020 г.

Районна прокуратура – Габрово привлече в качеството на обвиняем С. Б. за това, че на 16.06.2020 г., в гр. Габрово, в условията на продължавано престъпление, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и деянието представлява опасен рецидив, като:

-         Около 14.50 ч., в заведение за бързо хранене се държал нападателно към В. Д., като му се заканил неколкократно, агресивно крещял и използвал вулгарни и обидни думи и изрази;

-         Около 16.20 ч., в обществена пералня, отправял заплахи към служителите, държал се нападателно към Н. К., като се заканвал и се опитал физически да се саморазправи с него, и счупил две стъкла на вратата на входното помещение.

С постановление на наблюдаващ прокурор С.Б. е задържан за срок от 72 часа, в срока на които прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.