По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе наложено наказание от две години лишаване от свобода спрямо подсъдим, отправял закани с убийство

22 Юни 2020 г.

Съдът е признал за виновен подсъдимия Илко М., обвинен от Софийска районна прокуратура за извършено от него престъпление по чл.144 ал.3 вр. ал.1 вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Илко М. е признат за виновен за това, че на 28.05.2017 г., около 23.30 ч., в гр.София, кв. „Бояна”, се заканил на Г. М. с убийство, като извил ръцете ѝ, бутнал я към пода, стискал я с ръце за врата като я душил, ритал я с крака по тялото, опрял кухненски нож в гърлото на Г. М. и ѝ казал: „Признавай си какво си правила, с кой си била, ако искаш да си започнем живота на чисто признавай иначе нямаш шанс, ще те ликвидирам, ако не си признаеш!” и това заканване би могло да възбуди у Г. М. основателен страх от осъществяването му. На 18.09.2017 г., около 16.37 ч., в гр.София, кв. „Бояна”, подсъдимият се заканил на Г. М. с убийство, като ѝ нанесъл удари по главата и ѝ казал: „Ще те убия, ще те пребия, ще те затрия!”, и това заканване предизвикало в Г. М. преживяване на уплаха и страх за живота ѝ.

С присъдата от 17.06.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Илко М. е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.