По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж и жена, обвинени в държане с цел разпространение на метамфетамин и марихуана, както и за държане прекурсори и материали за метамфетамин

18 Юни 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър Р. и Елица Г. Те са обвинени за това, че като съизвършители произвели и държали високорискови наркотични вещества – около 80 грама метамфетамин и около 10 грама марихуана, с цел разпространение. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр. 1 и 4, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Димитър Р. и Елица Г. са обвинени и за това, че без надлежно разрешително държали прекурсори и материали за производство на метамфетамин. Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 2, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Димитър Р. е обвинен и за това, че без надлежно разрешително е държал огнестрелно оръжие – пистолет (без сериен номер, марка и обозначения), както и боеприпаси (8 патрона). Престъплението е квалифицирано по чл. 339, ал.1 от НК.

Престъпните деяния са осъществени на 12.06.2020 г. в село Блатец, област Сливен. Обвиняемите са установени и задържани при проведена специализирана полицейска операция.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас