Специализирана полицейска акция се е провела на територията на селата Медовница и Гара Орешец под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин

8 Юни 2020 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се е провела специализирана полицейска операция за противодействие срещу битовата престъпност на територията на селата Медовница и Гара Орешец, община Димово.

Участие в нея са взели служители от районните управления в гр. Белоградчик и гр. Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Зонално жандармерийско управление“ – Монтана.

Проверени са били множество моторни превозни средства, както и лица, част от които са сред т.н. криминален контингент. Констатирани са били редица нарушения на Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

Образувано е едно досъдебно производство за съхранение на дървесина без надлежни документи, които да доказват законният й произход. Образувани са две проверки - за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и съхранение на незаконно добита дървесина. По Закона за МВР са задържани осем лица за срок до 24 часа.