Под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград е проведена специализирана полицейска операция против битовата престъпност в село Китанчево

4 Юни 2020 г.

Специализирана полицейска операция на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград е била проведена вчера, 3 юни, в разградското село Китанчево. В нея са участвали и сили на жандармерията. След края на операцията на съвместен брифинг окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев са отчели резултатите й пред журналисти.

Проверени са били 662 автомобила и 932 лица. На нарушители на Закона за движение по пътищата са били съставени 23 акта за установяване на административно нарушение и 31 фиша. Прекратена е била и регистрация на автомобил.

Образувани са били две досъдебни производства за кражба на дърва за огрев. Задържани са четири лица, а с шестима представители на криминалния контингент са проведени беседи.

В операцията срещу битовата престъпност в село Китанчево са участвали над 70 служители на ОД на МВР в Разград и жандармерията и са били изградени два контролно-пропускателни пункта. 

Специализираните операции срещу битовата престъпност под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград ще продължат.