Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за причиняване на средна телесна повреда

2 Юни 2020 г.

На 02.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Илиян П., за това, че чрез нанасяне на удари с метален стик за голф в областта на дясното рамо, причинил на А.Г., средна телесна – престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият Илиян П. е собственик на парцел находящ се в гр. София, ул. „Никола Крушкин – Чолака“. Част от парцела си обвиняемият отдал под наем на П.П. А.Г. също е собственик на недвижим имот, находящ се в близост до този на Илиян П. Двамата не били в добри взаимоотношения от години и А.Г. избягвал каквато и да е комуникация с обвиняемия. На 27.06.2019 г. около 19.00 часа, А.Г. бил поканен от П.П. да пият по бира в имота на Илиян П. Последният го нямало и А.Г. се съгласил. Илиян П. не живеел там, но често идвал. Малко след това А.Г. и П.П. видели, че Илиян П. влиза в имота с автомобила си. В този момент А.Г. станал да си ходи. Тогава обвиняемият слязъл от автомобила си и попитал А.Г. какво прави в имота му, а последният му отговорил, че П.П. го е повикал да пият бира. Илиян П. му казал думите: „Сега ще видиш каква бира ще пиеш“. Върнал се до автомобила си и извадил метален стик за голф. В това време А.Г. продължил да върви към вратата на имота. Тъкмо стигнал до вратата, когато се обърнал и видял, че Илиян П. вече го е настигнал и замахнал със стика за голф, ударил го два пъти в областта на дясното рамо. След това обвиняемият замахнал за трети път със стика за голф към А.Г., за да го удари по главата, но А.Г. вдигнал лявата си ръка да се предпази и плучил удар по лявата ръка. В това време дошъл П.П., който избутал Илиян П. навътре в имота. В този момент А.Г. успял да си тръгне. А.Г. и съпругата му се обади на телефон 112, за да съобщят за случая. На място пристигнала линейка, А.Г. бил закаран в болнично заведение, където му била оказана медицинска помощ.

Вследствие на ударите на А.Г. били причинени следните травматични увреждания: контузия и охлузване на дясната раменна става и контузия и охлузване на лявата предмишница; хематом на меките тъкани около дясната акромио – клавикуларна става и дегенеративни промени. Многофрагментно вътреставно костно счупване на акромиона реализирало трайно затруднение на движенията на горния десен крайник, за срок по-дълъг от 30 дни от датата на травмата, при ненастъпили усложнения в оздравителния период.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Илиян П. да продължи в съда.