Осъдителна присъда за мъж, държал високорискови наркотични вещества след одобрено от съда споразумение със Софийска районна прокуратура

2 Юни 2020 г.

На 26.05.2020 г. след постигнато споразумение на Софийска районна прокуратура, съдът наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и „Глоба“ в размер на 3 000 лева /три хиляди лева/ на подсъдимия Стойко С. Той е признат за виновен за престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК за това, че:

На 23.10.2019 г., около 02.30 часа, в гр. София, бул. „Симеоновско шосе”, подсъдимият Стойко С., без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество – кокаин с общо нето тегло 42,66 грама, с процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент кокаин 82%, на стойност 11 944,80 лева /единадесет хиляди деветстотин четиридесет и четири лева и осемдесет ст./, като кокаинът е високорисково наркотично вещество, включено в Приложение № 1 към чл. 3, т. 1 на Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични – Списък І, „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.