По искане на Софийска районна прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем за отправени закани с убийство

26 Май 2020 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. На 23.05.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е привлякъл към наказателна отговорност и задържал за срок до 72 часа обвиняемият Цветан К.

Той е обвинен в това, че на 22.05.2020 г. в гр. София, кв. „Кръстова вада“, се заканил с убийство на А.Д. с думите: „Ще те убия, ще те запаля“, ударил я с лопата в областта на дясната ръка, след което залял тялото и дрехите ѝ с бензин и отново ѝ заявил, че ще я запали и убие, като това заканване възбудило у нея основателен страх за осъществяването му. Престъпното деяние е извършено в условията на домашно насилие - пострадалата А.Д. живее във фактическо съжителство с обвиняемия Цветан К. в общо жилище. За извършеното от Цветан К. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода.

По искане на Софийска районна прокуратура на 25.05.2020 г. съдът е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Цветан К.

Определението на Софийски районен съд подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.