Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт за причиняване на средна телесна повреда

26 Май 2020 г.

Днес, 26.05.2020 г., под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт срещу Стоян С. за това, че чрез нанасяне на удари с неустановен предмет в областта на лява ръка, причинил на Г.Р. средна телесна повреда, изразяваща се в  счупване на лакътна кост на лявата предмишница в долната ѝ трета, което е реализирало трайно затруднение в движенията на левия горен крайник – престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

На 14.04.2019 г., около 19.40 часа пострадалият Г.Р. управлявал личния си лек автомобил в посока гр. София, като се движел по автомагистрала „Хемус“. Непосредствено преди магазин „Д.“, находящ се на бул. Ботевградско шосе, Г.Р. отбил и спрял с автомобила си в локалното платно, тъй като се появил технически проблем в колата. Слязъл от автомобила и отворил предния капак, но не установил какъв е проблема влязъл обратно в автомобила. Стъклото на предната лява врата било отворено. В това време пред автомобила на пострадалия, на бул. Ботевградско шосе,  спрял обвиняемият Стоян С. с друг лек автомобил. Обвиняемият слязъл от автомобила, държейки в ръцете си неустановен по делото предмет и се насочил към Г.Р. Стигайки до предната лява врата на автомобила, Стоян С. замахнал с предмета, който държал и нанесъл удари в лявата част на главата на пострадалия. За да се предпази от ударите пострадалият вдигнал двете си ръце пред лицето. Стоян С. нанесъл няколко удара в областта на лявата ръка на Г.Р. с неустановения предмет. През цялото време, докато го удрял обвиняемият псувал и викал. Г.Р. успял да вдигне стъклото на предната лява врата на автомобила и подал сигнал на телефон 112. Стоян С. тръгнал към автомобила си и влязъл в него. Пострадалият също потеглил с автомобила си, като изравнявайки се с автомобила на обвиняемия видял, че на предната дясна седалка седяла Г.И. - негова бивша съпруга. Г.Р. отишъл в 05 РУ-СДВР и подал сигнал във връзка със случая. Междувременно се обадил на сина си, за да го откара до болнично заведение, тъй като изпитвал силни болки в лявата ръка и не можел да шофира. В резултат на причинените от Стоян С. удари Г.Р. е получил счупване на лакътна кост на лявата предмишница в долната ѝ трета.

По случая било образувано досъдебно производство. На 26.05.2020 г. срещу обвиняемия Стоян С. е изготвен и внесен обвинителен акт в Софийски районен съд.