Зам.-апелативният прокурор Галя Маринова посети Видин във връзка с разследване на побой на млад мъж, извършен в областния град

19 Май 2020 г.

Днес, 19.05.2020 г., заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура - София Галя Маринова и Петър Коцин - директор на ОД на МВР, гр. Видин, представиха информация за предприетите действия по разследване на побой на млад мъж, извършен в областния град.

В брифинга участваха и Ваня Ненкова - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Видин и районният прокурор на града Илияна Целова, под чието ръководство се води образуваното досъдебно производство за нанесения побой.

На 16.05.2020 г. около 11:20 ч. в центъра на гр. Видин мъжът, който излизал от дома си заедно със съпругата и двете си деца, бил нападнат от четири души, нанесени са му били удари с бухалки и боксове. След подаден сигнал до органите на реда, незабавно са започнали действия по установяване на извършителите на нападението, претърсване и изземване в имот в града и леки автомобили. С постановление на прокурор в Районна прокуратура - Видин за срок до 72 часа са задържани четири лица - А.С. (на 36 години), В.С. (на 40 години), В.В.( на 23 години), К.К. (на 19 години). Същите са били привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

По искане на прокуратурата на трима от обвиняемите е наложена мярка “задържане под стража”, а на В.С е наложена мярка “подписка”, която ще бъде протестирана от РП-Видин.

На брифинга във Видин днес зам.-апелативният прокурор Галя Маринова заяви, че “нито един случай на побой или на хулигански прояви няма да бъде неглижиран и това трябва да е ясно“, а противодействието на битовата престъпност продължава да бъде сред приоритетите на прокуратурата. „С оглед на сложната епидемиологична обстановка в страната и завръщането на много хора от чужбина, вкл. криминално проявени, прокуратурата, разследващите и правоохранителните органи полагат максимални усилия за недопускане на ескалация на битовите престъпления и за тяхната превенция“, увери прокурор Маринова.

Съвместните акции на прокуратурата и МВР, насочени към намаляване на битовата престъпност, продължават на територията на цялата страна.

Видео