Под ръководството на Районна прокуратура – Луковит се провежда досъдебно производство за грабеж на възрастен мъж от непълнолетен и двама малолетни

9 Април 2020 г.

В РУМВР-Луковит е образувано досъдебно производство за извършен грабеж на самотно живеещ мъж на 92 години в гр.Луковит. На 08.04.2020г. около обяд, три лица  проникнали в жилището на пострадалия, след като  разбили входна врата. Те нанесли на мъжа побой, при което той започнал да вика  съседа си на помощ. Тримата побягнали, като със себе си взели кутия с цигари. Пострадалият  бил намерен от съседа, който уведомил полицията.  Възрастният мъж бил освидетелстван в болницата; установено е нараняване на главата му.

След проведени издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението- три лица от гр.Червен бряг, като единият от тях е непълнолетен на 15 години, а останалите са малолетни.

Непълнолетният извършител е задържан  за 24 часа и след привличаното му като обвиняем ще бъде внесено искане за задържането му под стража. Непълнолетният е известен на полицията, като срещу него се води друго досъдебно производство за престъпления от общ характер извършени през 2019г.