Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Ямбол се провежда досъдебно производство за извършени хулигански действия, изразяващи се в чупене на телевизор и призив същото да бъде извършено и от други граждани

30 Март 2020 г.

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Ямбол се провежда досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е извършено на 28.03.2020 г. на Общински пазар в град Ямбол.

Хулиганските действия се изразяват в демонстративно счупване на телевизор и призив същото да бъде направено и от други граждани, като протест срещу мерките, против разпространението или проявяването на заразна болест по хората, наложени със заповеди на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната. Престъплението е квалифицирано по чл.325, ал.1 от НК. Служители на ОД на МВР – Ямбол са задържали за срок от 24 часа лицето К.Д., с когото се провеждат процесуални действия.

По досъдебното производство се издирват и други лица, за да бъде изяснена съпричастността им към деянието.