Мъж, предаден на съд от Районна прокуратура – Велико Търново, е осъден за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

11 Март 2020 г.

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура – Велико Търново споразумение, с което осъдиха мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

В. В. е признат за виновен в това, че на 08.11.2019 г. в гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие - Заповед за защита, издадена на основание чл. 18 от Закона за защита срещу домашно насилие по гражданско дело на ВТРС, с която бил отстранен от съвместно обитаваното от него с М. С. и И. И. жилище - къща с двор в гр. В.Търново, и му било забранено да приближава тях и тяхното жилище за срок от 18 месеца /за времето от 18.30 часа до 19.29 часа В.В. приближил жилището на двамата - застанал пред вратата за двора и поискал да влезе вътре и в 21.06 часа приближил жилището - прескочил оградата, влязъл в двора на къщата и застанал на стъпалата пред входната вратата на къщата/ - престъпление по чл. 296, ал. 1, пр. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

 За извършеното деяние на обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.