Районна прокуратура Тетевен предаде на съд двама за държане на наркотици

6 Март 2020 г.

Районна прокуратура Тетевен предаде на съд Ф.А. за това, че  на 03.09.2019 г. в с. Български Извор, Ловешка област, в лек автомобил, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите,  държал високо рискови наркотични вещества – коноп /марихуана/  с тегло 1,422 грама /престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от НК/. Обвиняемият е осъждан шест пъти за престъпления от общ характер, едно от които за държане на наркотици. В следобедните часове на 03.09.2019 г., в РУ МВР Тетевен бил получен сигнал, че лице, управляващо лек автомобил фолксваген, с чужда регистрация, който се движи в посока от с.Градежница към с.Глогово, продава наркотични вещества. При извършената проверка полицейските служители открили марихуаната.

 

            Районна прокуратура – Тетевен предаде на съд и И. А. за това, че на 03.01.2020 г. в град Тетевен, Ловешка област, у себе си, без надлежно разрешително, държал високо рискови наркотични вещества – метаамфетамин  с тегло 0,07 грама /престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от НК/. Обвиняемият е осъждан шест пъти за престъпления от общ характер, два пъти от които за държане на високорискови наркотични вещества.

            В следобедните часове на 03.01.2020г., служители на РУ МВР Тетевен при  обход в град Тетевен, установили обвиняемият, за който имали информация, че е лице, което държат у себе си наркотични вещества. При проверката открили метаамфетамин.

             Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.