Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция

27 Февруари 2020 г.

Днес, 27.02.2020 г., на територията на община Гоце Делчев, община Хаджидимово и община Гърмен, под ръководството на Окръжната прокуратура в града, се проведе специализирана полицейска акция с участие на служители на СПС в отдел „Охранителна полиция“ при  ОД на МВР гр. Благоевград, РУ Гоце Делчев, ГПУ Гоце Делчев и Дирекция „Жандармерия“. Тя се осъществи по линия на противодействие на битовата престъпност след разпореждане на Главния прокурор, както и за установяване на лица, срещу които се водят повече от две досъдебни производства.

В резултат на извършените действия към настоящия момент са образувани пет досъдебни производства, от които четири за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК – незаконно държане на наркотични вещества и едно досъдебно производство по чл.234 от НК – държане на акцизни стоки без бандерол.

Проверени са 120 моторни превозни средства и 272 лица. По Закона за МВР са задържани 13 лица, като 8 от тях са привлечени в качеството на обвиняеми. Съставени са 21 акта за установени административни нарушения/като 13 са по ЗДвП и 8 по ЗБЛД/ и са издадени 33 фиша по ЗДВП. Проверени са 2 заложни къщи.

        

Видео