Издирван с червена бюлетина на Интерпол гражданин на Киргизката република е задържан при специализираната полицейска операция в община Аксаково

27 Февруари 2020 г.

Гражданин на Киргизката република е бил задържан по време на провеждащата се специализирана полицейска операция на ОД на МВР във Варна под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна на територията на община Аксаково. Мъжът е издирван с червена бюлетина на Интерпол. Работата по случая продължава.

В хода на специализираната полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност, разпоредена от главния прокурор, са намерени и иззети 55 000 цигари без акцизен бандерол в 45-годишния С.С. и 50-годишния П.П., и двамата криминално проявени.

Цигарите, марка „Карелия блу“, са на стойност 16 000 лева. Образувано е досъдебно производство, което се ръководи от Районната прокуратура във Варна.

Три МПС и 8 лица са били проверени за извършване на нерегламентиран превоз на пътници на територията на Варненска област. Съставени са били 3 акта за установяване на административни нарушения.

По време на операцията са проверени 389 МПС и 444 лица. Задържани са били 19 души с активен дял за криминогенната обстановка в региона, както и четири жени, специализирани в извършването на джебчийски кражби.

Установени и задържани са и четири лица, обявени на общодържавно издирване.

В проведената специализирана операция на територията на община Аксаково са участвали 54 служители на икономическа, криминална и охранителна полиция, сили на РУ на МВР в Аксаково, както и на Зоналното жандармерийско управление.