Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност на територията на област Сливен

19 Февруари 2020 г.

Специализирана операция под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен  е проведена на територията на област Сливен, с участието на служители на РУ-Котел, участък „Градец”, Пътна полиция –Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас.

В хода на операция по противодействие на битовата престъпност в котленското село Градец са проверени 212 превозни средства – автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга, 349 лица, сред които 96 от криминалния контингент.  

При операцията са разкрити кражби на битова техника от частни домове в селото. Извършителите са  двама местни жители на 37 и 17 години, които са задържани в РУ-Котел.

Извършени са проверки на търговски обекти и частни имоти на селото.  Иззети са близо 3 кг тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати бързи производства.

В резултат на действията на прокуратурата и полицията по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване  на грабеж и изнудване. 

По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, съставени са 26 акта и 47 глоби.

Видео