Районна прокуратура Габрово задържа за 72 часа трима за кражби на катализатори, извършени при условията на рецидив и повторност

19 Февруари 2020 г.

Районна прокуратура Габрово задържа за 72 часа трима мъже за кражба. Доказателствата по делото сочат, че по отношение на задържаните   е налице опасност същите да се укрият или да извършат друго престъпление, поради което прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Тримата са привлечени като обвиняеми за тежко умишлено престъпление – множество кражби на катализатори от леки автомобили, извършени на територията на гр. Габрово. За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една  до десет  години.

М.И. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, като е изтърпявал и ефективни наказания лишаване от свобода. Настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на последното осъждане, като деянието се явява извършено при условията на опасен рецидив.

Л.М. е осъждан многократно. Последното му осъждане е за тежко умишлено престъпление /кражба/, като му е наложено  наказание 8 месеца лишаване от свобода, в изпитателният срок на което е извършил последното деяние, което е  в условията на повторост.

 В.И. за кратък период от време е извършил  няколко деяния, всяко от които осъществява признаците на престъплението, за което му е повдигнато обвинение – кражба.