Под ръководството на Окръжна прокуратура – Сливен в Нова Загора бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност

13 Февруари 2020 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Сливен в Нова Загора вчера бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност. В масираната акция участваха служители на ОДМВР – Сливен и дирекция „Жандармерия“.

В хода на операцията бяха изградени 5 контролно-пропускателни пункта на входа и изхода на Нова Загора, а  мобилни екипи патрулираха в района на близките до града села, както и черните пътища към квартал „Шести“. Проверени са 347 души, 213 автомобила и 13 превозни средства с животинска тяга. Установени са 8 души, обявени за общодържавно издирване.

Задържан е 27-годишен мъж, извършител на две кражби.

Разкрито е престъпление, свързано с незаконна търговия с тютюневи изделия. От частен имот в квартал „Шести“ са иззети около 1 кг тютюн без бандерол и 320 къса, саморъчно свити цигари. По случая е образувано бързо производство. 

По време на проверките са констатирани 84 нарушения. Съставени са 53 акта - 19 по Закона за движение по пътищата, 24 по Закона за българските лични документи, 10 по Наредбата на община Нова Загора. Наложени са 10 глоби с фиш. Със съставените актове на водачите на превозни средства с животинска тяга по Наредбата на община Нова Загора са иззети 10 амуниции за конски впряг.