По обвинителен акт на Районна прокуратура – Свиленград е осъден 21-годишен мъж на 4 години затвор за блудство и опит за изнасилване

11 Февруари 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Свиленград е осъден Х.М., на 21 г., за това, че на 30 юни 2019 г., в гр. Любимец, обл. Хасково, направил опит да се съвкупи с 44-годишна жена, като я е принудил към това със сила и деянието е останало недовършено по независещи от него причини- престъпление по чл.152, ал.1, т.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че по същото време и място извършил действия с цел да удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на лице, навършило 14 г. – 44-годишна жена, като употребил за това сила и заплашване - престъпление по чл.150, ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд – Свиленград е наложил на Х.М. наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.  

На 30 юни 2019 г., в гр. Любимец, обл. Хасково, Х. М. причакал пострадалата жена близо до градски басейн и я издърпал в тревни площи край река Марица, където извършил двете деяния, за които е осъден. Установено е, че той я удрял по главата и лицето, както и я заплашил с думите: „Ако викаш, ще те претрепя“.  

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като Х.М. призна всички факти и обстоятелства по обвинителния акт. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.