Специализираната полицейска операция в Омуртаг под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище е установила извършители на престъпления и двама издирвани

6 Февруари 2020 г.

Окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова, районният прокурор Любен Владимиров и директорът на ОД на МВР в Търговище старши комисар Николай Ненков отчетоха днес на брифинг резултатите от проведената специализирана полицейска операция под ръководството на прокуратурата в град Омуртаг.

Образувани са били две досъдебни производства по член 172б от НК за престъпления против интелектуалната собственост, след като в обекти са били намерени стоки, възпроизвеждащи защитени търговски марки.

Установени са били и два случая на съхранение на дърва за огрев, предназначени за търговия, а не за лични нужди. Собствениците не са представили документ за произхода им. Разкрита е била кражба на 700 литра дизелово гориво от товарни автомобили чрез взломяване на капачките на резервоарите им. Извършителите са задържани. Двама обявени за общодържавно издирване са били открити по време на специализираната полицейска операция.

Държим информация на обществото за престъпленията, от които най-много страдат хората. Това са битовите престъпления, чиито вреди може да са с по-малък размер, но са съществени за пострадалите хора, заяви на брифинга окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова и обеща и в бъдеще информация за работата на прокуратурата и полицията за разкриването и наказването на извършителите на такива престъпления.

Като успешна бе оценена проведената специализирана операция и от директора на ОД на МВР в Търговище старши комисар Николай Ненков.