Районната прокуратура в Разград привлече като обвиняем и задържа до 72 часа мъж за държане на незаконно оръжие и боеприпаси

28 Януари 2020 г.

С постановление на Районната прокуратура в Разград е бил привлечен към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешение на незаконно оръжие и боеприпаси 46-годишният Ивелин Т. Той е бил задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда, където ще бъде внесено искане от прокуратурата за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Вчера, 27 януари, в село Дряновец, община Разград, при претърсване и изземване в дома му са намерени два револвера и 28 патрона. От боеприпасите 21 са били 38-и калибър, а 7 – с калибър 7,65. Държането без надлежно разрешение на огнестрелно оръжие и боеприпаси е престъпление по член 339, ал. 1 от НК и се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

46-годишният обвиняем е осъждан многократно. В биографията си има 9 присъди за тежки умишлени престъпления, включително и за квалифицирано изнасилване, за което е бил осъден и е търпял наказание 10 години лишаване от свобода.