По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден 63-годишен мъж за блудство

16 Януари 2020 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден П.М., на 63 г., за това, че на 18 февруари 2019 г., в гр. Велинград, обл. Пазарджик, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица, ненавършили 14-годишна възраст – момичета на 5 г. и на 6 г. – престъпление по чл. 149 ал. 5 т. 1 във вр. чл.149 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Пазарджик е наложил на П.М. наказание от четири години и осем месеца „лишаване от свобода“, която да изтърпи при първоначален „общ“ режим.  Наказателното производство срещу П.М. е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание е намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимия призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

По делото е установено, че на 18 февруари 2019 г., двете деца били с родителите си в хотел в гр. Велинград. Обвиняемият видял, че момичетата с други техни връстници се били събрали във фоайето на първия етаж. Той им предложил да играят на криеница и между етажите извършил блудствени действия с двете деца, като ги опипвал. Подаден е сигнал в полицията, като П.М. е бил задържан.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.