Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Разград от съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем, държал с цел разпространение различни наркотици

16 Януари 2020 г.

20-годишният Александър А., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в Разград за държане с цел разпространение на различни по вид високорискови наркотични вещества, вече е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Разградския окръжен съд.

Александър пътувал в автомобил с търговищка регистрация заедно със свой приятел. Колата била спряна за проверка от полицията в Разград, където бил получен сигнал, че мъжът държи наркотици. Под стелка в автомобила при проверката полицейските служители отрили 110 г кокаин, 110 г хероин и 90 г амфетамини. Така започва досъдебното производство за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е криминално проявен, но не е осъждан до момента. 

Определението на Разградския окръжен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.