Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд двама за опит за произвеждане на метаамфетамин и за държане на прекурсори и на наркотични вещества

7 Януари 2020 г.

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама за опит за произвеждане на метаамфетамин и за държане на прекурсори и на наркотични вещества.

Обвинението срещу С.Н. и К.В. /като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си / е за това, че на 27.04.2018 г. в село в община гр. Габрово, в къща, в съучастие, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, направили опит да произведат с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метаамфетамин /престъпление по чл. 354а,  вр. чл. 20, вр. чл. 18 от НК/.

Двамата са подсъдими и за това, че по същото време и място, в съучастие, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държали прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество  метаамфетамин /престъпление по чл. 354а, ал. 1, вр. чл. 20 от НК/.

К.В. е предаден на съда и за това, че на 27.04.2018 г., като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение наркотично вещество – марихуана, с общо нетно тегло 18.51 грама /престъпление по чл. 354а ал. 1, вр. чл. 63 ал. 1 от НК/.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.