По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Велчо М., обвинен в кражба, извършена при условията на опасен рецидив

19 Декември 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Велчо М. Той е обвинен за това, че на неустановени дати през месец ноември 2019 г. в с. Недялско, обл. Ямбол, действайки при условията на опасен рецидив, в условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор с Васил М. (също привлечен към наказателна отговорност по случая), действайки като съизвършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи, всички на обща стойност от 1183 лева, от владението на различни собственици, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196., ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3 и т.5, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Велчо М. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Велчо М. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.