По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение, съдът наложи ефективно наказание от 22 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Минчо И., обвинен в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества

19 Декември 2019 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 22 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Минчо И. Той е  приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че  на 01.10.2019 г. в гр. Нова Загора, в жилищен имот на ул. „Първи май“, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – близо 14 грама метамфетамин и над 1 грам марихуана – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, прeдл. 4 от НК.

Минчо И. бил задържан от служители на реда след получена оперативна информация, че разпространява високорискови наркотични вещества. Полицаите го арестували в неговия дом по време на продажба на наркотици, осъществена от него.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.