След споразумение с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха мъж за престъпление против интелектуалната собственост

18 Декември 2019 г.

След одобрено от съда споразумение  с Районна прокуратура – Тетевен, осъдиха мъж за престъпление против интелектуалната собственост.

Обвиняемият Н. Н. се признава за виновен в това, че на 12.10.2019 г. в град Тетевен, Ловешка област на преместваем обект – търговска маса, находяща се на ул. „Марин Темелски“ пред сградата на битовия комбинат, без съгласието на притежателите на изключителното право, а именно: ADIDAS AG, GERMANY – в качеството на притежател на марка „ADIDAS”, NIKE INNOVATE C.V. – в качеството на притежател на марка „NIKE”, PUMA SE, GERMANY – в качеството на притежател на марка „PUMA”, AUDI AG, GERMANY – в качеството на притежател на марка „AUDI”, Daimler AG, GERMANY – в качеството на притежател на марка „MERCEDES BENZ”, GUCCIO GUCCI S.p.A, ITALY– в качеството на притежател на марка „GG”, BASIC TRADEMARKS S.A. Люксембург – в качеството на притежател на марка „Kappa“,   BAYERISCHE MOTOREN WERKE AKTIENGESELLSCHAFT (BMW), GERMANY – в качеството на притежател на марка „BMW”, Levi Strauss & Co, USA – в качеството на притежател на марка „Levi Strauss & Co”, Jaguar Land Rover ( Jaguar ), UK– в качеството на притежател на марка „Jaguar”, е използвал в търговската си дейност по смисъла на Закона за марките и географските означения така изброените марки – обекти на изключително право, без правно основание, като е предлагал за продажба и съхранявал с тази цел стоки /блузи, детски комплект, якета, анцузи, шапка с козирка, мъжки долнища на анцуг, дънки/ с надписи и носещи отличителните белези на съответните марки - престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК.

            За извършеното престъпление Н.Н. е осъден на лишаване от свобода за срок три месеца, което наказание на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години  и  на глоба в размер на 500 лева. Предметите на престъплението се отнемат в полза на държавата.

            Споразумението има последици на влязла в сила присъда.