По обвинение на Районна прокуратура – Троян, осъдиха мъж за шофиране след употреба на наркотици

11 Декември 2019 г.

По обвинение на Районна прокуратура – Троян, осъдиха мъж за шофиране след употреба на наркотици.  П. С. е признат за виновен за това, че  около 02.35 часа на 31.08.2018 г. в гр. Троян, обл. Ловешка, по улица „Генерал Карцов“, с посока на движение към центъра на града,  управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Мерцедес“,  негова собственост, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено със съдебно – химическа /токсикологична/ експертиза - престъпление по чл. 343б ал. 3  от НК/.

П. С. е признат за виновен в извършване на престъпление по транспорта, като му е наложено  наказание една година лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим, глоба в размер на 700  лева и  е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 месеца. На основание чл. 68, ал.1 от НК, съдът постанови осъдения П.С. да изтърпи отделно наказанието лишаване от свобода в размер на осем месеца, определено му с влязло в сила на 29.03.2017г. Определение по наказателно дело на РС –Троян.

 

 Още двама нарушители са предадени на съд от Районна прокуратура – Троян.

РП – Троян  внесе в съд обвинителен акт срещу И. И. за извършено престъпление по чл. 343в, ал. 3, вр. ал.1 от НК, за това, че около 12.45 часа на 29.10.2018 г., в гр.Троян, обл.Ловешка, по ул. “Хр. Ботев“,  управлявал лек автомобил „Сузуки“, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка „временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство“.

         Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу И. Л. за извършено престъпление по чл. 343в, ал.2 от НК, за това, че около 13.10 часа на 30.10.2019 г., в гр. Априлци, обл. Ловешка, по ул.“Ново село“, управлявал товарен автомобил марка „Тойота“, без съответното свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление.