Наркоразпространителят Руси Полковника влиза в затвора за 2 години и ще плати глоба от 20 000 лева след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна

6 Декември 2019 г.

Няколко дни, след като синът на Руси Полковника Стоян се призна за виновен за държане с цел разпространение на наркотици сам и в съучастие и сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна за наказание лишаване от свобода от 2 години и глоба от 20 000 лева, същото стори и 63-годишният му баща.

Той също се призна за виновен, прие да търпи наказание 2 години лишаване от свобода при първоначално общ режим за извършеното продължавано престъпление по член 354а, ал. 1 от НК и да плати глоба от 20 000 лева. В тежест на Руси Полковника са и една трета от направените разноски по делото в размер на близо 4000 лева. С одобреното днес от състав на Варненския окръжен съд споразумение се отнемат в полза на държавата двата мобилни телефона на осъдения 63-годишен мъж.

Както е известно вече, Руси, синът му Стоян и Константин К. бяха установени като играчи в наркоразпространението във Варна при специализирана полицейска операция, проведена на 25 април тази година. В дома на Руси бяха намерени марихуана, метамфетамини, хероин и крем от марихуана, укрити в заровени в земята бидони до кучешката колиба на домашния му любимец.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.