Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на дъщеря, убила баща си

2 Декември 2019 г.

37-годишната Елеонора М. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Младата жена е привлечена като обвиняема за умишленото убийство на родния си баща Стоян М. – престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, във връзка с член 115 от НК.

Тежкото криминално престъпление от 29 ноември тази година е извършено с нож в дома на 61-годишния Стоян. С четири удара след скарване дъщерята е нанесла ударите, като един от тях е прерязал аортата му.

Ножът е намерен при извършения оглед в дома на убития мъж, както и  веществени доказателства, които уличават родната му дъщеря в умишленото убийство.

Разследването по досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата за престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.