По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Герман Г. и Любен А., обвинени в извършване на грабеж

18 Ноември 2019 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Герман Г. и Любен А. Те са обвинени за това, че на 14.11.2019 г. в гр. Бургас, ул. „Тамара“, в съучастие, като съизвършители, отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 30 лева от владението на малолетно момче, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това физическа сила (хапане, ритане и извиване на пръст на ръката) – престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК за Герман Г. и престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б.„б“ от НК по отношение на Любен А., тъй като по отношение на последния, деянието е извършено при условията на опасен рецидив .

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Герман Г. и Любен А. са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.