Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас Б., обвинен в причиняване на лека телесна повреда на полицай и бягство от „Помещение за настаняване на задържани лица“

18 Ноември 2019 г.

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение спрямо Атанас Б. Той е обвинен за това, че на 11.11.2019 г. в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, ул. „Перущица“, чрез удар с метла, нанесен в областта на гърба и последвало падане на земята, причинил лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на службата му, като телесната повреда се изразява в причиняване на болки в областта на кръста, охлузвания по дланите и лявото коляно, кръвонасядане и оток на дясната длан, като уврежданията са довели до болка – престъпление по чл.131, ал.2, т.4, вр. чл.130, ал.2 от НК.

Атанас Б. е обвинен и за това, че на 11.11.2019 г. в гр. Бургас, ул. „Перущица“, в условията на съвкупност с горепосоченото деяние, като затворник – задържан на основание УБДХ, в изпълнение на решение на Районен съд – Карнобат, влязло в законова сила, с което му е наложено административно наказание „Задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 14 денонощия, избягал от „Помещение за настаняване на задържани лица“ в гр. Бургас – престъпление по чл.297, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Районен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 18.11.2019 г. от 15.00 ч.