По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Енчо Е., подсъдим за причиняване на смъртта по непредпазливост на мъж, настъпила след катастрофа

5 Ноември 2019 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Енчо Е. Той е подсъдим за това, че на 28.12.2017 г. в землището на с. Еленово, общ. Нова Загора, по път, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение, като при движението си с по-висока от позволената скорост (90 км/ч) – около 99 км/ч, по непредпазливост причинил смъртта на 80-годишен мъж от с. Сокол, общ. Нова Загора (пътуващ с него в колата), като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта си от 2.90 промила, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343, ал.3, предл.1, алт.2, б.„б“, вр. ал.1, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство. Енчо Е. е лишен и от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.