Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъж за кражба, представляваща опасен рецидив

5 Ноември 2019 г.

32-годишният Деян И. вече е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като днес състав на Варненския районен съд уважи искането на прокуратурата. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за извършена кражба, представляваща опасен рецидив.

На 1 ноември тази година от търговски обект русенецът откраднал лаптоп, като използвал временното отсъствие на продавача. Скрил го под дрехите си и напуснал магазина. По камерите в обекта извършителят бил установен. Лаптопът бил намерен и доброволно предаден от хазайна на Деян, който го предоставил срещу неплатения наем за жилището, което ползва.

32-годишният мъж е осъждан многократно и ефективно от районните съдилища в Русе и Сандански за кражби, представляващи опасен рецидив, както и за държане на високорискови наркотични вещества.

Определението на Варненския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на Деян И. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.