По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 37-годишен мъж за кражба при опасен рецидив

5 Ноември 2019 г.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. К., на 37 г., за това, че през периода от 27.10.2019  г. до  28.10.2019 г. , в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – разбиване на затварящия механизъм на врата, отнел чужди движими вещи – пари - сумата от 350 лева, дамски златни обеци, златна венчална дамска халка и три златни дамски пръстена, от владението на собственичката, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои -  престъпление по чл. 196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, вр. чл. 194,  ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б.„а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс. Обвиняемият А.К. е отнел вещите, като влизал два пъти в жилището на пострадалата, докато тя отсъствала.

А. К. е криминално проявен. Той е осъждан многократно – над 40 пъти, като повечето от присъдите са за престъпления срещу собствеността. За последно е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ в затвора през юни 2019 г. Определението на Районен съд-Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.