Води се разследване за пътно-транспортно произшествие с пострадала възрастна жена в гр. Своге

25 Октомври 2019 г.

Под ръководството на Районна прокуратура - Своге се наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Вчера, около 19:10 ч. на 24.10.2019 г., в Районно полицейско управление в гр. Своге е бил получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на кръстовището на ул. „Дунав“ и ул. „Дружба“ в града.

След извършен оглед на местопроизшествието е било установено, че лек автомобил „Сузуки Витара“, управляван от В.П. (на 39 години), предизвикал ПТП в зоната на пешеходна пътека. В резултат на инцидента пострадала 78-годишна жена, която била транспортирана до УМБАЛСМ „Пирогов“ с фрактура на таза.

За установяване мястото на удара се провеждат се разпити на свидетели, иззети са видеозаписи на произшествието.

Водачът В.П. е бил изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 0.00 промила. Същият не е осъждан, няма полицейски регистрации и нарушения като водач по Закона да движението по пътищата (притежател на контролен талон за водач без наказания). Понастоящем мъжът е задържан със заповед по Закона за МВР за срок до 24 часа.

Работата по досъдебното производство продължава.