Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на наркоразпространител

21 Октомври 2019 г.

29-годишният Атанас М. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския окръжен съд уважи днес искането на Окръжната прокуратура. Мъжът е обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 2 от НК, извършено при условията на опасен рецидив.

На 18 октомври тази година била извършена проверка от полицейски служители на автомобил в местността Джанавара край кв. „Аспарухово“ във Варна. Установено било, че пътникът в колата – обвиняемият Атанас М., е скрил под задната седалка бяло кристално вещество около 5 грама. От пластмасова опаковка на шоколадово яйце мъжът изхвърлил при проверката зелена тревиста маса.

При условията на неотложност било извършено претърсване в имот, обитаван от обвиняемия Атанас. Там полицейските служители открили и иззели още марихуана.

29-годишният обвиняем е осъждан  многократно, като е търпял и ефективно наказание „Лишаване от свобода“. Според прокуратурата основният „поминък“, от който се издържа Атанас, е продажба на наркотици.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.