Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Чани А., обвинен в грабеж, който е останал недовършен, поради независещи от дееца причини

15 Октомври 2019 г.

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Чани А. Той е обвинен за това, че на 08.07.2019 г. в гр. Сливен, в условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужда движима вещ – парична сума в размер на 35 лв., от владението на мъж от гр. Сливен, с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това сила и изпълнителното деяние е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр.чл.198, ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Обвиняемият и негови познати влезли в магазин за мед, който се намирал на ул. „Дели Ради“ в града. Търговският обект се стопанисвал от 75-годишен мъж. Докато познатите на Чани А. питали възрастния мъж за цената на меда, обвиняемият решил да отнеме парите му, които се намирали в джоба на негората риза. За целта поискал едно бурканче с мед, след което го взел и го поставил в кашон на земята. Когато продавачът се навел да го вземе, Чани А. опитал да отнеме парите. Продавачът реагирал и го хванал. Двамата се сборичкали. Чани А. успял да измъкне само част от банкнота от 20 лева, след което той и познатите му побягнали.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 16.10.2019 г.