Досъдебно производство за причиняване смъртта на пътничка в автомобил след взрив на бензиностанция ръководи Окръжната прокуратура в Добрич

16 Септември 2019 г.

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за причиняване смъртта на пътничка в автомобил  поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Разследването на инцидента на бензиностанция в Добрич, където в събота се взриви автомобилна бутилка и причини смъртта на 67-годишна жена, се води за престъпление по член 123 от Наказателния кодекс.

Инцидентът станал на 14 септември, събота, около 19,48 часа. 49-годишната Минка С. пристигнала на бензиностанцията в града, за да зареди автомобила си.  С нея пътувала и 67-годишната й майка Е.Ж., която останала в колата по време на зареждането.  

При взрива са пострадали и двете жени, които са били настанени в болница. Около 22 часа 67-годишната жена е починала. След сигнала за инцидента е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са медицинска и техническа експертиза.