Наказателни производства срещу извършители на кражби, водени от районните прокуратури във Враца, Бяла Слатина и Оряхово

30 Август 2019 г.

Една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на С.П., обвинен от Районна прокуратура – Враца за извършена от него кражба при условията на опасен рецидив.

В периода от м. ноември 2018 г. до 23.02.2019 г., подсъдимият П., след предварителен сговор с В.В., изкъртил решетка на прозорец в частен дом в с. Фурен, община Криводол. След като го счупил, отнел чужди вещи – електрически котлон, брадви и друга покъщнина, на стойност 115,67 лева.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда.

Районна прокуратура – Бяла Слатина е предала на съд Д.И., С.П. и В.В. за извършена от тях кражба в с. Малорад, област Враца. В период от 01.01.2019 г. до 28.02.2019 г. тримата отнели метална врата и ограда от чужд имот, като за целта разрушили защитна преграда. Освен това обвиняемият И. отнел от друга къща в селото лаптоп марка „Aser“. Предстои делото да продължи в съда.

 

Обвинителен акт за извършена кражба е внесен за разглеждане в съда от Районна прокуратура – Оряхово. В периода 16.05.2019 г. – 17.05.2019 г. в гр. Мизия подсъдимият Ц.К., чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и с помощта на техническо средство, отнел от частен дом и каменоделски цех чужди вещи на стойност 1845 лева. Престъпното деяние е извършено от него при условията на опасен рецидив.