Окончателно, шофьор причинил смърт на едно лице и телесни повреди на други две лица e осъден на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода

9 Юли 2019 г.

 

Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха по повдигнатото, от Окръжна прокуратура – Русе, обвинение шофьор, който  нарушил правилата за движение и причинил смъртта на едно лице и телесни повреди на други две лица. За извършеното деяние Е.Б. е  осъден на четири години и осем месеца лишаване от свобода и е лишен от право да управлява МПС за срок от седем години и осем месеца. Съдът е постановил подсъдимият да изтърпи изцяло при първоначален общ режим и наложеното му наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца по споразумение по друго наказателно дело.

Обвинителният акт е внесен в съда от Окръжна прокуратура – Русе, като делото от първата съдебна инстанция е разгледано по рада на съкратено съдебно следствие. Е.Б. е признат за виновен за това, че на 28.05.2016 г. на път с.Николаево – с. Червена вода, обл. Русе, при управление на лек автомобил „БМВ“ нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил средни телесни повреди на две лица и смърт на едно лице – престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр чл.342, ал. 1 от НК.

След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение.