Районна прокуратура Тетевен предаде на съд мъж, за шофиране след употреба на наркотици и незаконно дължане на оръжие и боеприпаси

23 Май 2019 г.

Районна прокуратура Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, за шофиране след употреба на наркотици и незаконно дължане на оръжие и боеприпаси.

На 20.02.2019 г., служители на РУ МВР- Ябланица, спрели за проверка товарен автомобил НИСАН ПИКАП. При извършената проверка, теста за употреба на наркотични вещества на водача отчел положителен резултат за наличие на метаамфетамин и амфетамин, а при проверка на товарния автомобил служителите на реда намерили самоделно преправена пневматична пушка и 41 бр. патрони.

Обвинението срещу Х.И. е за това, че на 20.02.2019 г.,около 13.45 часа, в град Ябланица, Ловешка област, управлявал товарен автомобил НИСАН ПИКАП, след употреба на наркотични вещества – метаамфетамин и амфетамин, установено по надлежен ред с техническо средство „DrugCheck“ - престъпление по чл.343б от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 20.02.2019 г.,около 13.45 часа, в град Ябланица, в товарен автомобил държал огнестрелно оръжие - самоделно преправена пневматична пушка, кал.22 L.R. с надпис върху цевта LION BRAND, MADE IN CHINA и боеприпаси за огнестрелни оръжия - 41 бр. патрони кал. 22 L.R. предназначени за стрелба с огнестрелни оръжия от същия калибър, без да има за това надлежно разрешение по ЗОБВВПИ -   престъпление по чл.339 от НК.

 

           

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съд.