След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура Ловеч осъдиха мъж за хулиганство

22 Май 2019 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура Ловеч, осъдиха мъж за хулиганство в спешно отделение.

Обвиняемият В.П. се призна за виновен за това, че около 01,00 часа на 14.04.2019 г., в гр. Ловеч, в Спешно отделение при МБАЛ АД „Проф. д-р П. Стоянов“ гр.Ловеч, извършил непристойни действия, изразяващи се в обидни думи /смешници, глупаци, тьпанари, менте/ към трима полицейски служителите при РУ-Ловеч, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта /извиване пръстите на ръката на единия полицай и сборичкване с полицаите в помещението на Спешно отделение при МБАЛ Ловеч и в двора на болницата чрез ритане, блъскане с ръце и тяло по служителите на реда/, при изпълнение на задълженията им по опазване на обществения ред - престъпление по чл.325 от НК. Деянието е извършено с действие, при пряк умисъл като форма на вината.

 За извършеното деяние на обвиняемият е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е  отложено с изпитателен срок от три години.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.