Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд съучастници в кражба на оборотни пари от магазин

20 Май 2019 г.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт съучастници в кражба на оборотни пари от магазин

Обвинението срещу А.А. е за това, че на 05.12.2018 г. в гр. Велико Търново, от магазин, в съучастие като извършител с Х. П. - помагач, отнел от владението на служител на магазин, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи - паричната сума от 540 лева, собственост на „Т“ ЕООД - гр. София - престъпление по чл. 194, вр. чл. 20 от НК

Обвинението срещу Х.П. е за това, че на 05.12.2018 г. в гр. Велико Търново, от магазин, в съучастие с А. А., като помагач - чрез отвличане на вниманието на служителя на търговския обект, умишлено улеснил извършителя А. А. да отнеме от владението му, без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои паричната сума от 540 лева, собственост на „Т“ ЕООД гр. София - престъпление по чл. 194, вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемите решили да си набавят противозаконно имотна облага, като извършат кражба на пари от оборота на магазина. Около 12:50 ч. влезли в магазина. Видели, че клиентът заплатил закупената от него стока и че продавача прибрал парите в чекмеджето на бюрото. Изчакали клиентът да напусне търговския обект, след което обвиняемият А. А. седнал на стола пред бюрото и казал, че желае да закупи 90 кв. м ламиниран паркет. В същото време обвиняемият Х.П. казал, че желае същата квадратура ламиниран паркет и извикал продавача в дъното на магазина, за да му покаже избраната от него мостра. След като служителят се отдалечил достатъчно от бюрото, А.А. се пресегнал, отворил чекмеджето, в което се намирали парите от оборота, взел всички банкноти и веднага напуснал магазина.

Предстои насрочване на делото за разглеждане на делото от съда.